Algemeen

RGS - Resultaat Gericht Samenwerken

Steeds meer woningcorporaties en vastgoedbeheerders kiezen voor de methodiek van Resultaatgericht Samenwerken (RGS). Het resultaatgericht samenwerken biedt beheerders grote voordelen. De kwaliteit wordt verbeterd, aantoonbare kostenbesparing, hogere klant tevredenheid en kortere doorlooptijd. RGS zorgt voor een duurzame samenwerking met vastgoedeigenaren in de verduurzaming, renovatie, nieuwbouw en onderhoud.

Wat is RGS?
RGS is 7 jaar geleden ontstaan en komt uit de schildersbranche. RGS zorgt er voor dat aannemers (en andere vastgoedonderhoudpartijen) al vroeg in het proces met de opdrachtgever kunnen sparren over de gewenste resultaten van een project.
Van te voren neemt de opdrachtgever en opdrachtnemer afspraken in plaats van de traditionele inspanningsverplichting. In deze resultaatafspraken staan hoe en wanneer welke werkzaamheden  worden uitgevoerd om die kwaliteit te realiseren. Deze afspraken worden vaak gemaakt tussen aannemer en woningcorporatie en zorgen ervoor dat je niet tegen onverwachte problemen loopt. 

RGS fases
RGS kent 7 fases. Het start bij de initiatief fase (1) en ontwikkelt zich verder tot de planontwikkeling (2) en planuitwerking (3). Vervolgens kom je verder in het traject waarin je bezig bent met de projectvoorbereiding (4) en projectuitvoering (5). Als deze fases zijn voldaan heb je de projectoverdracht (6) en uiteindelijk de beheerfase (7). 

Toenemende populariteit
RGS is een vrij nieuwe manier van samenwerken waarbij opdrachtgevers streven naar continuïteit in de werkrelatie en het wegnemen van risico’s. De opdrachtnemer stelt op basis van het door de opdrachtgever gewenste kwaliteitsniveau (prestatie-eisen) scenario’s op. De samenwerking wordt vastgelegd in een resultaatgericht onderhoudsplan of prestatie-overeenkomst. Hierdoor wordt de kwaliteit door het onderhouds- of renovatiebedrijf gedurende langere tijd gegarandeerd. Door de controle kunnen de opdrachtgever en opdrachtnemer diverse onderhoudsscenario’s op- en bijstellen.

Wat zijn de voordelen van RGS
RGS zorgt ervoor dat je kan inschatten wat bijvoorbeeld de komende tien jaar de kosten zijn voor beheer en onderhoud van een complex zonder onaangename verrassingen. RGS geeft dus financieel voordeel en geeft de aannemer meer uitdaging, verantwoording en vrijheid.

Wat zijn de mogelijkheden met RGS?
Steeds meer aannemers zoeken talenten die hen kunnen ondersteunen bij hun RGS vraagstukken.  Een planvoorbereider en een projectleider zijn vaak betrokken vanaf de planontwikkelingsfase tot de projectuitvoeringsfase. 
Daarom bieden wij leuke functies in de projectleiding, projectvoorbereiding en projectcoördinatie!

 

 

Recente artikelen

23-04-2024
11-03-2024
1-02-2024
30-11-2023
Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.