Algemeen

Wat doet een woonconsulent?

Wil je weten wat een woonconsulent doet? Andrea Maas werkt als woonconsulent/bewonersbegeleider bij Hagemans Vastgoedonderhoud. Als bewonersbegeleider zorgt zij voor de communicatie van het bouwbedrijf naar de bewoners en vice versa.

“Hiervoor heb ik gestudeerd aan het conservatorium. Corona gooide roet in het eten en gooiden de school dicht en uiteindelijk ben ik bij een woningcorporatie terecht gekomen. Hier heb ik met name frontdesk werk gedaan en de eerste aanraking gehad met de functie. 

Het balletje is gaan rollen. Na het prettige contact met Melissa en Aalt ben ik uiteindelijk bij Hagemans terecht gekomen als woonconsulent.

De eerste twee maanden heb ik de functie eigen proberen te maken. Na het inwerktraject begint nu het ‘echte werk’.

Als bewonersbegeleider communiceer je de plannen van het bouwbedrijf aan de bewoner. Het kan voorkomen dat bewoners niet mee willen werken of het niet eens zijn met de onderhoudsplannen, dan is het mijn taak om het zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er komt een stukje psychologie bij kijken. Hoe neem je iemand mee? Hoe krijg je boze bewoners rustig? Wat maakt dat ze tegen zijn? Dat vind ik uitdagend. 

Vanuit Edison is er fijne begeleiding en door het leuke contact met Aalt en Melissa, voel ik me gehoord en is er genoeg ruimte voor mijn persoonlijke groei. Er wordt vaak gecheckt hoe het met me gaat. De cursussen en trainingen zijn een fijne aanvulling en geven nieuwe inzichten. Ik kijk uit naar de toekomst en wat er allemaal nog gaat komen!"

Recente artikelen

11-03-2024
1-02-2024
30-11-2023
5-10-2023
Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.