Heerde

Sales Engineer / Accountmanager

Topbaan

Functieomschrijving Sales Engineer / Accountmanager

Als Sales Engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor de bestaande klanten! Daarbij heb je een commerciële drive om werk binnen te halen.

Geen dag is hetzelfde!

De klanten plaatsen orders en doen aanvragen voor de behandeling van nieuwe producten. Jij bepaalt de prijzen en werkt de offertes uit (i.s.m. je collega van de binnendienst). Je inventariseert klanteisen en denkt actief mee over de beste behandelingen voor hun producten. Vervolgens vertaal je dit naar een prijsafspraak op maat. Je haalt benodigde informatie als maskeringen, afmetingen en normeringen uit technische tekeningen en verdiept je in de toepassing van de producten. Regelmatig ga jij op pad naar bestaande, maar ook nieuwe klanten!

Jij bent de rechterhand van de algemeen directeur. Je bereidt samen met hem presentaties voor de grotere klanten en zorgt dat afspraken worden vastgelegd in het ERP-systeem. Op termijn zal je dit overnemen. Voor kleinere klanten maak je deze afspraken direct zelf. Je zorgt hierbij voor een overzichtelijke en gestructureerde opbouw in de afspraken en borging hiervan in het systeem.

Je bouwt aan langdurige relaties en gelijkwaardige partnerships met klanten. Samen met de klant richt je het hele proces in. Je verzamelt en structureert data zodat continuïteit en voorspelbaarheid ontstaat in het orderproces. Je werkt toe naar een situatie waarin een klant op een gespecificeerde, volledige en geautomatiseerde wijze de benodigde informatie aanlevert. Uiteindelijke doel is een overzichtelijk en zoveel mogelijk geautomatiseerd proces met continuïteit in aanvragen en een zekere mate van voorspelbaarheid in de orders. Hierbij horen zaken als forecast planning, prijsstructuren en koppelingen tussen ERP-systemen. Je bent overtuigd van de meerwaarde die digitalisering en automatisering hierin heeft en weet de klant daar ook in mee te nemen en te begeleiden.

Bedrijfsprofiel Edison

Voor lifetime development.

Edison heeft oog voor jouw belang. We zoeken verbinding en creëren vervolgens de beste oplossingen voor jou als persoon. Dit doen we in jouw carrièrepad, maar ook in jouw ontwikkeling en opleiding. We willen een optimale bijdrage leveren in alles wat we doen en streven daarbij naar het hoogst haalbare.

Bedrijfsprofiel Opdrachtgever

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in het adviseren en uitvoeren van oppervlaktebehandelingen, te denken aan bijv. anodiseren of chemisch vernikkelen. Zij heeft een bijzondere positie in de markt; zij biedt unieke behandel- en toepassingsmogelijkheden waardoor zij zich onderscheidt. Dit is volledig verzorgd van ontvangst tot verpakking, verzending en transport.

Met meer dan 60 jaar ervaring biedt het bedrijf kwaliteit aan hun klanten die voornamelijk actief zijn in de high end industry. Het team bestaat uit ong. 65 medewerkers. Er heerst een no-nonsense cultuur en er is een betrokken houding onderling. Zo pakt het team samen door om de organisatie naar een nog hoger niveau te brengen.

Functie eisen Sales Engineer / Accountmanager

  • Een afgeronde HBO Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde.
  • Relevante commerciële ervaring in een professionele technische setting.
  • Proactieve werkhouding in het zoeken naar mogelijkheden om processen en werkwijzen te optimaliseren.
  • Specifiek ervaring in de metaalbranche is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

  • Jouw salaris is bespreekbaar, afhankelijk van ervaringen.
  • Je krijgt een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, met o.a. een pensioenregeling via Edison;
  • Overwerkvergoedingen conform de CAO Kleinmetaal;
  • Je krijgt volop ruimte voor groeimogelijkheden en persoonlijke ontwikkeling. Vanuit Edison krijg je ondersteuning door eventueel samen een opleidings- en ontwikkelingstraject op te stellen met een budget tot €2.000, daarnaast is er bij de opdrachtgever mogelijkheid tot het volgen van relevante cursussen.
  • Een nuchtere organisatie met aanpakkersmentaliteit. Door de positieve werksfeer zijn er diverse medewerkers al langere tijd werkzaam zijn bij de organisatie;
  • Er zijn mogelijkheden voor een auto en telefoon van de zaak.

Locatie

Heerde

Publish date

24.06.2022

Contactpersoon

Hoste
T: (06) 3853 2070
M: (06) 3853 2070

Wij staan klaar om te sparren over jouw toekomst. Daarin dragen we graag out of the box ideën aan om jou verder te helpen in je ontwikkel- en carrièrepad.

Wil je meer weten?

Wij staan klaar om mee te denken over jouw toekomst. Daarbij zullen wij altijd een stap verder zetten en op zoek gaan naar wat óók mogelijk is, zodat wij jou verder kunnen helpen in jouw ontwikkeling en carrière. Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op

Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.