Algemeen

IK BOUW - Tonneke

"Ik BOUW met Edison" 

Vanuit Edison vinden wij het belangrijk om betrokken te zijn. We kijken graag op de projecten van onze medewerkers en gaan we in gesprek met elkaar. Zo ook met Tonneke!

Tonneke was eerder werkzaam in wooncorporatieland. Ze had diverse doelgroepen, veelal studenten. Toen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en kwam Tonneke bij Edison terecht. En zo is Tonneke gestart bij Hagemans als bewonersbegeleider. Tonneke is enthousiast over haar werk en vertelt graag meer over het werken bij een vastgoedonderhoudsbedrijf.

Hoe ziet een dag van een bewonersbegeleider eruit?
“Samen met een team van woonconsulenten werk ik mee aan twee projecten. Eén project in Nijmegen en één project in Arnhem. Mijn eerste opdracht was gelijk een leuke uitdaging: ik moest een bewonersavond organiseren waarin wij een voorlichting moeten geven over het project. Vervolgens gaan wij aan de slag om de 70% akkoord te verzamelen voor een nieuw project. Voordat er een project wordt gestart, wordt er een voorstel aan de huurders gedaan. Hierbij moet de verhuurder een draagvlakmeting houden en dit moet uiteindelijk 70% akkoord zijn. Om de 70% te bereiken, ontwikkelen wij brochures en gaan wij langs bij de bewoners. Hier halen wij reactieformulieren op.

Op dit moment houd ik mij bezig met opname bezoeken. Ik ben verantwoordelijk voor zo’n 192 woningen. Tijdens de opnames wordt er contact gelegd met de bewoners, leg ik uit wat de werkzaamheden zijn en welke gevolgen zij merken. Dit doen we omdat de bewoners op de hoogte worden gesteld van de overlast. Dit is gelijk de eerst kijk achter de voordeur, waarbij ik foto’s  maak en gegevens noteer. Mijn taak als bewonersbegeleider is om de bewoners op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen van het project. Daarom maak ik dagplanningen, zodat bewoners zien wat er per dag wordt gedaan. Ook neem ik dit persoonlijk met bewoners, zodat bewoners hun vragen kunnen stellen. Er zijn daarnaast ook verschillende overleggen in met woningcorporaties, het bouwteam én projectteam.

Als bewonersbegeleider wordt er veel creativiteit en oplossingsgerichtheid gevraagd. Je hebt in je werk te maken met zoveel verschillende type mensen met diverse culturele achtergronden. Soms kan het lastig zijn om contact te leggen of je krijgt soms een ingewikkelde casus. Maar dat maakt mijn werk zo interessant! Het is belangrijk om ‘s avonds je telefoon op stil te zetten en het probleem voornamelijk niet mee naar huis nemen.”  

Hoe is de samenwerking met Edison?
Het is een fijne samenwerking! Ik krijg vaker berichten via LinkedIn, maar dìt bericht sprak me persoonlijk aan. Dit merk ik ook in de samenwerking met Edison. Het is fijn contact, op een prettig tempo dat samen met mij is afgestemd. ”

Wat vind je het leukst aan je werk?
“Heerlijk! Elke dag is anders! Ik krijg veel vrijheid vanuit Hagemans: Ik kan zelf redelijk bepalen hoe mijn dag eruit ziet en welke afspraken ik maak.  De meeste voldoening krijg ik als bewoners oprecht stralen en ik hen gelukkig kan maken met mijn werk. Zeker als een project goed is afgerond en de bewoners weer fijn thuis kunnen wonen.”

Wat zijn de mindere kanten als bewonersbegeleider?
“Als bewonersbegeleider moet je stevig in je schoenen staan en duidelijk je grenzen aangeven. De taak van een bewonersbegeleider is de schakel tussen de bewoner en de uitvoerende partij en de corporatie, maar er zijn bepaalde taken die niet in het takenpakket van een bewonersbegeleider valt. Hierbij wordt er toch vaak naar mij gekeken om dit op te lossen. Daarom is het belangrijk om gelijk duidelijk je grenzen aan te geven en ook zeker ‘nee’ durven te zeggen.”

Is er advies dat je wil meegeven aan andere bewonersbegeleiders?
“Sta sterk in je schoenen en blijf meebewegen. Sta voor veel dingen open. Want het gaat uiteindelijk niet om jou, maar om de bewoners. Het zou fijn zijn dat alle partijen prettig kunnen werken. Dit kan als bewoners hun medewerking verlenen.”

 

Zie jij jezelf ook in een rol zoals Tonneke? We hebben nog functies open staan als bewonersbegeleider!

Bekijk onze vacatures of neem meteen contact op met één van onze Edison experts.

Recente artikelen

23-04-2024
11-03-2024
1-02-2024
30-11-2023
Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.