BOUW op jouw Talent met hulp van TMA

TMA, oftewel de Talenten Motivatie Analyse, biedt een diepgaand inzicht. Deze analyse is niet zomaar een saai rapport, het is een avontuurlijke reis naar zelfontdekking die je inzicht geeft in je ware potentieel. Het oordeelt niet over goed of fout, maar richt zich op jouw natuurlijke neigingen en voorkeuren. Daarom sluit het perfect aan bij onze Edison-motivatie: BOUW op jouw talent!

Voel je de drang om meer uit jezelf te halen? Dan is het tijd om de Talenten Motivatie Analyse (TMA) te ontdekken!

TMA Edison Projectmanagement

Waarom Talenten Motivatie Analyse jou helpt!

De TMA-methode werkt met 22 drijfveren en motieven, die op hun beurt leiden tot talenten. Vervolgens wordt er een connectie gelegd tussen jouw talenten en de competenties die daarbij passen. Hierbij wordt aangegeven hoe makkelijk het voor jou is om een competentie te ontwikkelen. Door te ontdekken waar jouw passies liggen, leer je ontdekken waar je batterij van oplaadt en waarom sommige dingen juist energie vreten. En wie weet kom je erachter wat je stiekem echt superleuk vindt om te doen! Met deze inzichten wordt het vinden van de perfecte baan of functie een eitje.

Het invullen van deze analyse vraagt het beantwoorden van 300 vragen online. Klinkt als veel werk, maar maak je geen zorgen, het kost je nog geen uur van je tijd.

Drijfveren en Talenten; Wat is het verschil?

Drijfveren vormen de kern van wie we zijn en beïnvloeden sterk ons gedrag en onze groeikansen. Een talent geeft eigenlijk gewoon aan waar je voorkeur ligt bij een bepaalde drijfveer. Het zijn positieve beschrijvingen van hoe je je gedraagt, gebaseerd op hoe hoog of laag je scoort op die drijfveren. Neem bijvoorbeeld de drang naar "dominantie": als je daar minder op scoort, ben je waarschijnlijk meer gericht op samenwerken, terwijl een hogere score kan betekenen dat je graag de leiding neemt. Beide zijn talenten, beide zijn belangrijk in een team, en geen van beide is fout of goed.

Wat is dan het verschil tussen Talenten en Competenties?

Een competentie is eigenlijk gewoon een vaardigheid in gedrag die iemand heeft. Hoe goed je die vaardigheid laat zien en ontwikkelt, wordt beïnvloed door zowel de omgeving als je eigen talenten. Je talenten bepalen namelijk hoeveel aanleg je hebt voor een bepaalde competentie, en dus ook hoe makkelijk je die kunt ontwikkelen.

Hier zie je een voorbeeld van een TMA-diagram. Lees verder hieronder.

 

Plan van Aanpak

Bij ons staat persoonlijk contact hoog in het vaandel, daarom voeren we de TMA-analyse uit na een persoonlijk gesprek. We geloven dat dit de beste manier is om een diepgaand inzicht te krijgen in jouw behoeften en doelen. Tijdens de kennismaking bespreken we eerst jouw situatie, waarna je de vragenlijst online invult. Vervolgens gaan we aan de slag met de analyse en bespreken we de resultaten persoonlijk met je.

Onze TMA Specialisten

Alle analyses en coachingsgesprekken worden gedaan door onze experts. Zij zijn een betrokken, doortastend en discreet.

Twijfel je of een TMA-analyse bij jou past of heb je vragen over de tool of de aanpak? Stel je vraag aan Melissa of Aalt!

Recente artikelen

Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.