Wat RGS voor jou kan betekenen!

Een tijd geleden hebben wij een blogpost geschreven over RGS, resultaat gericht samenwerken. Maar wat zijn de voordelen van Resultaat Gericht Samenwerken en wat kan dit betekenen voor jou?

Wat is RGS?
Een korte samenvatting wat RGS inhoudt. RGS staat voor Resultaat Gericht Samenwerken. RGS zorgt er voor dat aannemers (en andere vastgoed onderhoudspartijen) al vroeg in het proces met de opdrachtgever kunnen sparren over de gewenste resultaten van een project. Er worden vaste afspraken gemaakt over het project en dit wordt vastgelegd.

Met welke rollen krijg je met RGS te maken?
In de praktijk betekent dit dat er bij RGS aandacht wordt besteed aan een goede samenwerking tussen verschillende partijen. Zo wordt er in een RGS traject van fase 0 tot fase 8 van een project goed overlegd tussen de diverse vastgoed onderhoudspartijen  Hierbij staat het gezamenlijk belang van het bouwproject centraal en worden de individuele belangen van de partijen minder prominent.

Een van de rollen is die van Procesbegeleider. De procesbegeleider is verantwoordelijk voor de begeleiding, en zorgt voor de planning, coördinatie en communicatie tussen de verschillende partijen. 

De kwaliteitscoördinator is ook onmisbaar bij het RGS-traject. Diegene bewaakt bij RGS de kwaliteit van het bouwproject en zorgt ervoor dat de afgesproken kwaliteitseisen worden gehaald.

Wat kan RGS betekenen voor jou?
Kort samengevat: nieuwe kansen, nieuwe inzichten, nieuwe vaardigheden en meer voldoening! 
Door de focus op resultaat gericht samenwerken wordt de communicatie tussen de verschillende partijen verbeterd. Dat geeft meer betrokkenheid en meer begrip onderling. De diverse partijen leren van elkaar en vullen elkaar aan om zo tot het beste resultaat te komen. Zo kan je met veel werkplezier de projecten succesvol afronden. 

RGS zorgt voor betere projectbeheersing en een hogere kwaliteit van het werk. De samenwerking geeft zo aanscherping en meer voldoening, aangezien je als teamlid van de samenwerking het plan samen vormgeeft. 

Uit onderzoek blijkt dat RGS kan bijdragen aan een efficiëntere tijdsplanning en uitvoering van het werk. Daarbij is er beter inzicht in de kostenbeheersing over de lange termijn. Met de aandacht voor duurzaamheid, milieu-impact en circulair werken bij RGS, draagt het ook zo zijn steentje bij aan de samenleving. 

Dus op de vraag wat RGS voor jou als persoon kan betekenen: Nieuwe kansen en inzichten in je werk, nieuwe vaardigheden en carrière ontwikkeling door o.a. de samenwerkingen en voldoening door het succesvol afronden van projecten.

 

Recente artikelen

Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.