Algemeen

Van Nieuwbouw naar Renovatie, waarom jij de overstap moet nemen

Overstappen naar de Renovatie? Dit is waarom!

Tegenwoordig is Renovatie & Onderhoud in de bouw steeds meer in opmars. Maar waarom zou jij kiezen voor deze tak van sport? Wij hebben de voordelen op een rijtje gezet:

  1. Specialisatie: Door om te scholen naar renovatie, kan iemand zich specialiseren in een specifiek deel van de bouwsector en zo zijn/haar vaardigheden verbeteren.
  2. Duurzaamheid: Renovatie- en onderhoudsprojecten zijn vaak gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Volgens het klimaatakkoord moeten in 2050 alle huizen in Nederland verduurzaamd zijn. Om dit te halen moeten nog vele gebouwen in Nederland nog worden gerenoveerd en dit biedt veel nieuwe kansen.
  3. Uitdagingen: Renovatieprojecten kunnen soms technisch uitdagender zijn dan nieuwbouwprojecten. Dit komt omdat je vaak tegen onvoorspelbare problemen kan aanlopen en hiervoor nieuwe oplossingen moet vinden. Het vraagt extra doordenk vermogen en technisch inzicht. Als professional kun je meer leren en groeien in jouw carrière.
  4. Zekerheid: Voor jou als medewerker, zoals hierboven staat aangegeven, moeten in 2050 alle huizen in Nederland voldoen aan het klimaatakkoord. Daarom biedt renovatieprojecten zekerheid, want er liggen momenteel diverse kansen.
  5. Sociale element: je werkt samen met bewoners en komt terecht in hun woonomgeving. Het geeft extra dynamiek in je werk en je kan echt wat betekenen voor hen!

Het is aan te raden om goed te onderzoeken of renovatie echt bij je past voordat je hierin wil specialiseren. Dit kan je doen om in gesprek te gaan met één van onze professionals. Samen met een recruiter kan je sparren over de mogelijkheden in dit vakgebied en kan je uitvinden of dit echt bij je past. Ga het gesprek aan met Melissa of Marsha.

 

Recente artikelen

23-04-2024
11-03-2024
1-02-2024
30-11-2023
Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.