Algemeen

IK BOUW - Loucian

Kan je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Loucian, 24 jaar oud en IK BOUW. Ik werk bij De Variabele in de werkvoorbereiding. Ik zou mijzelf omschrijven als iemand die van gezelligheid houdt. Ik ga vaak met vrienden een potje voetballen en vervolgens zijn wij te vinden op het terras.”

Leuk! In je werk dus actief in de werkvoorbereiding. Hoe ziet een dag van een werkvoorbereider er uit bij de Variabele?

“Op dit moment houd ik mij voornamelijk bezig met het opstellen van werkmappen. Dit zijn mappen die voorafgaand aan de werkzaamheden worden samengesteld. In deze werkmappen staan alle instructies over wat mensen moeten doen op de bouw. Daarnaast ben ik ook druk bezig met het opstellen van begrotingen.

Voor het opstellen van een begroting is veel voorafgaand onderzoek nodig. Het vereist veel uitzoekwerk, maar dat maakt mijn functie juist leuk en afwisselend!"

Wat geeft jou plezier in je werk?

“Het opstellen van de werkmappen is heel interessant, maar kan soms ook eentonig zijn. Daarom kijk ik ernaar uit om in februari naar de bouwlocatie te gaan. Je hebt lange tijd naar dat moment toe gewerkt en het idee om het dan echt te kunnen zien wat er gerealiseerd wordt, lijkt mij geweldig!”

Je ziet dus meerdere fases van een project. Wat zijn momenteel de projecten waaraan je werkt?

“Op dit moment werk ik aan een project voor Mooiland. Het betreft een project van 47 woningen die energetisch verbeterd moeten worden. Daarnaast ben ik ook betrokken bij een project voor de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Ik ben gestart met mijn eindstage en onderzoek bij De Variabele. Mijn onderzoeksopdracht gaat over hoe De Variabele beter inzicht kan krijgen in hun materiaalkeuzes. Met dit onderzoek wil ik bijdragen aan het maken van meer bewuste keuzes en het bevorderen van duurzaamheid in dit aspect.”

Wat doet Edison voor jou?

“Ik ben in contact gekomen met Kevin en samen een bak koffie gedronken. We hebben mogelijkheden doorgesproken voor een baan naast mijn studie waar ik ook mijn eindstage kan doen. Verschillende mogelijkheden zijn voorbij gekomen en bij De Variabele was voor mij de beste optie! Op dit moment heb ik nog altijd goed contact met Kevin. Hij is altijd bereikbaar via een appje en kletsen we kort bij. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik voor al mijn vragen of problemen bij hem terecht kan.

We hebben onlangs een trainingsavond gehad met het team en daar ben ik ook van de partij.” 

Heb je nog advies voor afstudeerders die zo meteen gaan starten met hun eerste baan?

“Vanuit school heb ik veel lessen gehad over nieuwbouwprojecten. Ook wordt je aangemoedigd om dit soort projecten te doen. Maar door het gesprek met Kevin aan te gaan, heb ik meer geleerd over Variabele en begon mijn interesse voor de renovatiesector te groeien.

Daarom is mijn advies om veel  breder te kijken dan wat je vanuit school meekrijgt. Renovatie is veel leuker dan je denkt! Het is anders, omdat je bezig bent met bestaande woningen en de bewoners ervan. Er zit veel uitdaging in en je werkt oplossingsgericht."

Recente artikelen

Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.