De meest deprimerende dag van het jaar, 'Blue Monday'

Ken je de term Blue Monday? Het is een term dat in midden in 2005 voor het eerst werd benoemd, maar ondertussen wordt de term steeds groter en bekender. Maar wat houdt de term precies in? En wat kan je tegen de symptomen doen?

Wat is Blue Monday?

'Blue Monday' is de naam, gegeven aan de datum voor de meest deprimerende dag van het jaar. 'Blue Monday' valt meestal op de maandag van de laatste volle week van januari, maar soms ook op de derde maandag van januari. Dit jaar valt het op 16 januari. Op deze dag zouden mensen zich jaarlijks het meest treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht Blue Monday. Hiervoor bedacht hij een ‘wetenschappelijke formule’ waarmee hij beweerde dat de derde maandag van januari écht de meest deprimerende dag van het jaar is. De reden hiervoor is dat de feestdagen voorbij zijn met weinig feestelijk vooruitzicht en dat mensen niet meer aan hun voornemens houden.

Wat kan je er tegen doen?

Om deze dag door te komen hebben wij enkele tips op een rijtje staan:

  1. Goed ontbijten! Hoe cliché het ook is, een goed ontbijtje helpt bij een goede start van jouw dag. Je krijgt meer energie en je bent een stuk productiever.
  2. Leg je telefoon weg en ga naar buiten. Een klein ommetje lopen of een stukje hardlopen geeft wellicht de energie en het rustmoment die je op dit moment verdient. Want naast dat harde werken, is het ook lekker om een moment voor jezelf te hebben.
  3. Lachen is gezond! Kijk een leuke carberret show op YouTube of slechte blooper video van Edison. (Hierbij een link: https://youtu.be/4EDZm20Vomg)
  4. Zet een realistisch doel voor jezelf. Een realistisch doel kan heel belonend zijn dan de druk van een zware uitdaging, wat snel overweldigend kan voelen. Dus als een voornemen te veel druk geeft op je levensstijl, waarom pas je deze niet een klein beetje aan.
  5. Breng tijd om met mensen die je lief hebt. Er zijn een paar genoegen in het leven dat weinig energie kost, maar veel beloning geeft. Dus geef je moeder een belletje, of bezoek je oma in het verzorgingshuis. Want in de buurt zijn van diervaren is sterk verbonden met een goede gezondheid.

 

Als je dit gevoel langer hebt dan vandaag, dan kan het ook zijn dat jouw baan niet meer bij je past. Misschien is het tijd voor een ontdekkingstocht?

Ga dan opzoek naar een baan die echt bij je past en uitdaging waar je energie van krijgt! Want elke dag het ‘Blue Monday’ gevoel, daar wordt je niet gelukkig van.

Daarom kan je bij ons terecht voor nieuwe uitdaging in de Bouw, Installatietechniek of Industrie. Of neem contact op met één van onze projectcoördinatoren.

Recente artikelen

23-04-2024
11-03-2024
1-02-2024
30-11-2023
Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.