Algemeen

Doreen en vrouwen in de bouw

Wij hebben advies gevraagd aan één van onze medewerkers, Doreen Westerink. Zij is projectcoördinator, heeft actief contact met opdrachtgevers en spreekt regelmatig met kandidaten en medewerkers wat betreft de wensen in hun ontwikkeling binnen Edison Projectmanagement. 

Een vrouw in de bouw is geen shock meer, al ligt het aandeel vrouwen in de bouwsector toch nog onder de 10%. 

Tegenwoordig zijn vrouwen steeds prominenter aanwezig in de bouw. Er is steeds meer bewustwording dat een functie niet gerelateerd is aan een geslacht. Er heeft een hele ontwikkeling plaatsgevonden en de visie op een vrouw in de bouw is veranderd, zeker ten opzichte van 10 jaar geleden. De laatste jaren is er veel aandacht geweest voor bouwvrouwen en dat begint haar vruchten af te werpen, merkt Doreen op.

Er heerst in sommige gevallen nog steeds een stigma dat een vrouw zich extra moet bewijzen binnen haar functie. Maar gelukkig vinden er ook veel positieve veranderingen plaats, worden verhoudingen steeds normaler en vallen bepaalde taboes weg. De stimulans vanuit scholen om van jongeren alle kansen te geven, ook in de bouw en techniek, werkt daar aan mee. 

De kracht van diversiteit in een team wordt meer en meer op waarde geschat. Juist de aanvulling van verschillende soorten types, man – vrouw, jong en oud, geeft creatieve inzichten. De verschillende manieren van reageren en de verscheidene percepties zorgen ervoor dat er een interessante samenwerking komt, wat het bedrijf verder kan brengen! “Vanuit organisaties krijgen wij dit terug en dat doet mij goed. Het geeft mij een voldaan gevoel als juist mijn medewerker kleur kan geven aan een team,” vertelt Doreen. 

Als je het leuk vindt, moet je het doen!
“En dat is ook het mooie hè, je hoeft niet per se stoer te zijn om binnen de bouwsector te werken. Er zijn ontzettend veel functies binnen bouwbedrijven. Kijk daarom vooral naar welke mogelijkheden er passen bij jouw eigen talenten! Daarom ook echt: als je het leuk vindt, moet je het doen!” 

Samen gaan we op zoek naar die functie die bij jou past! Met ons team kijken we naar jouw wensen en talenten en zoeken we die functie. Wil jij ook de bouw ontdekken? 

Recente artikelen

Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.