Algemeen

Geslaagd, then what?

Graag willen wij jullie voorstellen aan één van onze medewerkers Danny Dorland. Hij is een jaar geleden gestart als mechanical engineer in de procesindustrie. Samen met Edison is hij op zoek gegaan naar zijn eerste uitdaging. 

Aalt heeft Danny begeleidt tijdens de zoektocht naar een nieuwe uitdaging. “En is er een goede band opgebouwd tussen mij en Danny. Naast dat ik enorm enthousiast was over zijn achtergrond, spraken zijn ambities mij sterk aan,” vertelt Aalt. 

Volgens Danny hield Aalt goed rekening met zijn persoonlijke voorkeuren. Hierdoor wist Danny wat hij kon verwachten tijdens het traject. Danny: “Edison had een mooi aanbod met een duidelijk traject. De voorwaardes spraken mij aan en ik had goed contact met Aalt tijdens mijn zoektocht naar een baan.

In het begin van zijn carrière vond Danny het lastig om zijn draai te vinden. Er komen nieuwe factoren bij kijken als je voor het eerst bij een werkgever werkt. “Stages zijn toch anders dan het échte werkleven,” concludeert Danny tijdens het interview. 

Daarom wil Danny graag een belangrijke tip mee geven aan alle starters: “Kijk goed rond en houd je opties open! Ga niet voor de eerste optie, maar neem rustig de tijd om een beslissing te nemen. Tijdens het solliciteren is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar het salaris, maar naar het gehele plaatje. Het bedrijf, maar ook de sfeer is essentieel tijdens het maken van een keuze!

Een starter heeft vaak alleen stages gelopen, terwijl op de vacature (bijna) altijd wordt gevraagd naar 3 jaar werkervaring. Klinkt herkenbaar toch? 

Daarom kijken wij bij Edison altijd wat bij jou past. Als starter kan je open staan voor veel nieuwe uitdagingen en het is dus belangrijk om te kijken wat jouw drijfveer is. Op basis daarvan zoeken wij naar een passende functie waar jij je energie van krijgt!

Iemand met 10 jaar ervaring weet al wat hij wil en wat voor type projecten bij hem of haar passen, maar voor een starter is dit anders. De tip van Aalt voor alle starters: “Laat je hart spreken en volg je ambities en dromen. Als je die nog moet ontdekken, ontdek! Durf fouten te maken, neem die ervaring mee en leer hiervan!
 

Recente artikelen

Edison Projectmanagement B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.